Bira yapımında kullanılan arpanın yaklaşık % 60 - 65 civarında nişasta içerdiği, bira yapımı sırasında bu nişastanın hemen tamamına yakınının alkol ve karbondioksite fermente olduğu, diğer besin maddeleri ve minerallerin ise üç katı yoğunlaşarak posada kaldığı belirtilmektedir.

Allen ve Stewenson , bira yapımı sırasında eriyebilir veya fermente olabilir karbonhidratların tamamına yakını alındığı için, geriye kalan karbonhidratların çoğunu ham selülozun oluşturduğunu, arpa posasında bulunan ham selülozunda % 25' in basit şekerlere çevrildiğini ve suda eriyebilir karbonhidrat kapsamının kuru madde de % 6,92 - % 8,95 civarında kaldığını bildirmektedir. Smith , bu miktardaki eriyebilir karbonhidratın iyi , kaliteli bir silaj elde edebilmek için yeterli olduğunu belirtmektedir.

Arpa posasının kuru maddesinde %28 civarında ham protein , %23 civarında sindirilebilir protein kapsadığı, bu miktarın buğday kepeğinden çok fazla mısır glutenine eşit olduğu belirtilmektedir Arpa posasının selenyum kaynağı olduğu belirtilmektedir. Arpa posasının kalsiyum ve fosfor kapsamının bira yapımında kullanılan arpa üç katı olduğu bildirilmektedir.

Yaş arpa posasının besin maddeleri ve enerji  kapsamı tablo 1 de gösterilmektedir.
 
H. PROTEIN (%)     27.84
H.YAĞ (%)       9.92
NİŞASTA (%)       6.96
M.ENERJİ (Kcal/kg)  2310.54
SELÜLOZ (%)     30.21
KÜL (%)       4.27
NEM (%)     78.45
AZOTSUZ ÖZ EKSRAKT MADDE (%)       6.21
 
NOT: M.ENERJİ KURU MADDE ÜZERİNDEN HESALANMIŞTIR.


Arpa posasının su kapsamının düşürülmesi işlemi eğer ısıtılarak yapılırsa protein ve karbonhidratların sindirilebilirliği olumsuz yönde etkilenmektedir. Posadaki suyun mekanik işlemlerle alınması ise, suda eriyebilen besin maddelerinin kaybına neden olmaktadır.