Bira yapımı sırasında arpa ve buna ilaveten de fermentasyonu destekleyici kinci bir tahıl olarak pirinç veya mısır kullanılmaktadır.

Bira yapında ilk basamak olarak arpa ıslatılıp 2 - 3 gün süre ile çimlenmeye bırakılmaktadır. Huni şeklinde bir tankta gerçekleştirilen çimlendirme sırasında , 2 - 3 saat süre ile ,  arpanın üzerini tamamen örtecek şekilde su doldurulmakta ve ve bu süre sırasında aerobik enzimlerin aktivitesini durdurmamak için su içine hava verilmektedir. Daha sonra su boşaltılarak  arpa küspesi yine 2 - 3 saat süre ile ıslak olarak bekletilmektedir.Bu işlem çimlenme süresinin sonuna kadar tekrarlanmaktadır.

Çimlenme sırasında nişastayı dextrin ve maltoza  çeviren enzimler serbest kalmaktadır. Çimlenmeden sonra arpa kurutulup, malt filizi olarak isimlendirilen çimler ayrılmaktadır. Geriye kalan kısım ise malt olup, ezilerek sulandırılmakta ve fermentasyonu desteklemek üzere, pirinç veya mısırdan oluşan yardımcı bir tahıl ilav edilerek 75 °C'  ye kadar çeşitli  enzimlerin  aktivitelerini sağlamak üzere tedricen ısıtılmaktadır. Esas enzim aktivitesi "mashing" denilen bu safhada meyadana gelmekte ve tahıllarda bulunan nişastanın tamamına yakını maltoz ve diğer şekerlere çevrilmektedir. "Mashing" işleminden sonra geriye yaş arpa posası kalmaktadır. Biraya tipik koku ve tadını vermek üzere şerbetçi otu ilave edilmektedir.