Süt Sığırlarında Kullanılması:

Arpa posasının başlıca kullanım alanının, süt sığırlarının beslenmesi olduğu birçok araştırmacı tarafından belirtilmektedir. Morrison, yaş arpa posasının aynı ağırlıkaki silajı ikame etmek üzere süt sığırlarına günde 10-15 kg. arası verilebileceğini, 1kg. konsantre yemin 4kg. yaş arpa posası tarafından ikame edilebileceğini ve kokusu süte geçtiğinden dolayı sağımdan sonra verilmesi gerktiğini belirtmektedir.

Johnson ve ark. süt sığırlarında yaş arpa posası ile rasyon kuru maddesinin % 20' sinin karşılanabileceğini, bu oran aşıldığında yem tüketiminde bir düşme olmasına rağmen süt veriminde bir azalma olmadığnı bildirmektedir.

Besi Sığırlarında Kullanılması :

Preston ve ark. besi sığırlarında ticari pelet yemden oluşan rasyon ile kuru maddesinin % 30' u yaş arpa posasından karşılanan rasyon arasında bir karşılaşma yapmışlar ve arpa posası kapsayan rasyonda canlı agırlık kazancı ve yemden yararlanmanın daha fazla gözlemlemişlerdir. Araştırmacılar buna neden olarak karaciğer abselrinin, arpa posası verile rasyonda elimine edilmesini göstermektedirler.

Arpa posasının besi sığırlarına 100 kilo canlı ağırlık için günde 6-8 kg. verilebileceğini, belirtmektedirler.

Besi Kuzularında Kullanılması :

Adu, besi kuzularında mısırın ne kadarının arpa posası ile ikame edilebileceğine dair yaptığı bir araştırmadaki gözlemlerine dayanarak besi performansına olumlu yönde olduğu, mısırın % 60-65 arpa posası ile ikame edilebileceğini ileri sürmektedir.

McCarthy ve ark. arpa posası ile ticari pelet yemin karşılaştırılması şeklinde gerçekleştirdiğ bir denemenin sonuçlarına dayanarak, mısır katkılı arpa posasının besi kuzularında tek yem olarak kullanılabileceğini bildirmektedirler.